Tilbage

 

 

JOTA / JOTI 2006

 

Atter igen og nok en gang var vi med til Jota/Joti sammen med spejderne fra Løgumkloster og Nr. Løgum. Igen var det spejderhytten i Tohede der dannede rammen og her er et par billeder fra weekenden.

       

Om fredagen starter vi op med at hænge deltaloopen op som bruges til 80 meter og lørdag formiddag går vi så i krig med at få hængt en 80/40 meter dipol op. Det foregår fra en lift som spejderne låner og når den er blevet godt brugt til det formål har liften en opgave mere: Den er samtidig vores "gittermast" til VHF antennerne. På billedet til højre er det Birger der øver sig som hammersvinger på røret som GPA-50'eren senere blev monteret på. Dette sker under kyndig vejledning af OZ5ST og OZ2BAS.

       

Spejderne ankommer mellem klokken 9 og 9.30 og herefter er der flaghejsning. Bagefter dannes der grupper der roterer mellem radioerne hvor radioamatørerne holder "et foredrag" om hvordan man opfører sig på radioen, hvad man må og ikke må samt indførelse i forskellige mysterier, f.eks. q-koderne, rapportgivning m.m. og inden det hele går løs for alvor skal vi høre åbningstalen.

     

Når åbningstalen er overstået går det så løs for alvor. Nogle er garvede deltagere og for andre er det første gang. Men for alle gælder: I gode til det der med radio.

    

Nu er det ikke kun JOTA det drejer sig om, vi er også med i JOTI. En anden vigtig begivenhed er dagbogen som bliver ført hvert år. Og sagt i al beskedenhed, så kan spejderne bare det der med dagbogen. Det er ikke ret mange år hvor de ikke har vundet dagbogskonkurrencen.

    

Noget af det vigtigste ved JOTA/JOTI er bespisningen. Uanset hvad man lige er i gang med så kommer man når Hanne kalder til skafning. Det er simpelthen en af weekendens højdepunkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free HTML Editor